"Megcsókolta a pisztolyomat"

Infostart
2007. március 19. 16:03
Ma kezdődik a Beatles korábbi producerének, a különcségéről híres Phil Spectornak a tárgyalása. A 66 éves zeneszerző a vád szerint 2003-ben megölte a pincérnőként dolgozó korábbi színésznőt, Lana Clarksont.

Hétfőn az esküdtek kiválasztásával kezdődik a Beatles korábbi producerének, a gyilkossággal vádolt Phil Spectornak a tárgyalása az Egyesült Államokban.

2003. február 2-án a különc zenei producer már ittas állapotban betért egy bárba, ahol a korábban a Knight Riderben és a Szupercsapatban is szereplő Lana Clarkson dolgozott. A pincérnő összebarátkozott Spectorral, és megkérte, hogy vigye el alhambrai villájába.

A következő ismert tény az, hogy a zeneszerző egyik szomszédja hívta a rendőrséget, és egy kiérkező rendőr megtalálta a nő holttestét. Spectort 2003 novemberében tartóztatták le, majd egymillió dolláros óvadékért szabadlábra helyezték.

A tárgyalás során azt próbálják bizonyítani, hogy Spector szájba lőtte a nőt, miután az visszautasította közeledését.

A vezető ügyész korábban elmondta, a nyomozás során kiderült, hogy Clarkson az ajtó mellett ült, és épp távozni készült, így valószínűtlen, hogy hirtelen fejbe lőtte magát.

A korábban a Beatlesszel, John Lennonnak és a The Ramones-szal is dolgozó zenei producer azt állítja, a pincérnő öngyilkosságot követett el. Spector egy korábbi interjúban úgy fogalmazott, a nő megcsókolta a pisztolyt.

A 66 éves zeneszerzőt több sztárügyvéd is képviseli, akik arra próbálják védekezésüket építeni, hogy az excentrikus férfi begyógyszerezett állapotban volt a gyilkosság idején.

Egyikük korábban a New York-i maffiafőnököt, John Gottit is védte, míg egy másik ügyvéd O.J. Simpson ügyén is dolgozott.

A tárgyalás során az ügyészek felhasználják a zeneszerző korábbi feleségének önéletrajzi könyvében megjelenteket is. Ronnie Spector leírja azt a történetet, amikor a férfi megmutatta neki a pincéjében tárolt aranykoporsót, és megfenyegette a nőt, ha elhagyja egy Rolling Stones-tagért, megöli.

A pert több televíziós csatorna is élőben közvetíti majd.