Közmunkára ítélték a drogos nagyit

Infostart
2007. március 8. 09:04
A bíróság 250 órás közmunkára ítélte azt a nagymamát, aki hosszú ideje a kannabisz legalizálásáért kampányol. Az idős nőnek, aki főzéshez is kendert használ, már korábban is meggyűlt a baja a törvénnyel.

Az esküdtszék tagjai egyhangúlag egyetértettek abban, hogy Patricia Tabram bűnös kábítószer előállításának és birtoklásának vádjában.

A bíró a 68 éves nőt közmunkára ítélte: 175 órát a kendernevelésért, 75-öt pedig a kábítószer birtoklásáért kell ledolgoznia, emellett meg kell fizetnie az ezer fontos (több mint 370 ezer forintos) perköltséget, és az is lehet, hogy kilakoltatják.

Nem adja fel

A verdikt azonban nem törte meg az idős nőt: a nagymama kijelentette, hogy továbbra is használni fogja a drogot, mert szüksége van rá.

"Továbbra is kannabisszal fogom gyógyítani magam. Ez a testület nem alkalmas arra, hogy döntsön a kérdésről, ezért panaszt fogok benyújtani azért, mert nem engedélyezték, hogy védőm legyen. A jog és az igazságosság már nem létezik" - közölte Patricia Tabram.

A nagyi már korábban is szereplője volt a médiának, hiszen hosszú ideje kampányol a kannabisz legalizálásáért. A szerről való tapasztalatairól már könyvet is írt, még a 2005-ös önkormányzati választásokon is elindult.

Nem az első eset

Patricia Tabramet 2004 májusában is elkapták már: akkor harmincegy kenderpalántát találtak nála. A kannabiszporral készült ételekből az idős nő a környékbeli, gondozásra szoruló öregeknek is adott.

A néni 1975 óta él a szerrel: ezzel csillapítja depresszióját azóta, hogy akkor 14 éves fiát holtan találta az ágyában. Patricia szerint a kannabisz csökkenti azokat a fájdalmakat is, amelyet két autóbalesetében szerzett sérülései okoznak neki.

A mostani ítélet előzménye, hogy 2005 szeptemberében az idős nőnél ismét kendernövényeket találtak. Patricia nem is tagadta, hogy felhasználja, amit megtermeszt.