Hihetetlen: tíz súlyos betegséget élt túl a hároméves fiú

Infostart
2007. március 5. 11:27
A macskáknak a mondás szerint kilenc életük van, de úgy tűnik, hogy egy hároméves angol kisfiúnak, Joe Way-nek még ennél is több: a gyermek tíz súlyos betegségből gyógyult ki rövid idő alatt.

Az orvosok már többször is lemondtak Joe-ról, és azt tanácsolták a szülőknek, hogy búcsúzzanak el gyermeküktől, ám a hároméves kisfiú a visszatért a halál közeléből.

Az orvosok által is az egyik legbetegebb gyermeknek nevezett Joe nyolc hónapot töltött kórházban. Először a tanulási nehézségekkel és epilepsziával járó Angelman-szindróma miatt kezelték, majd a Stevens-Johnson-szindróma tünetei jelentkeztek a fiúnál. Ebből felépült, de legyengült szervezete nem tudott ellenállni a vírusoknak, ezért a kórházban tüdőgyulladást és újabb fertőzést kapott.

Joe-t átszállították a bristoli kórházba, mert csak ott kaphatott megfelelő kezelést. A szülők féltek, hogy már az utazást sem éli túl, ám Joe hihetetlen módon ismét felépült.

A bristoli kórházban újabb, összesen három fertőzést kapott el, majd gyógyulása után egy otthonához közeli intézménybe szállították át, ahol öt betegség támadta meg, de ezekből is felépült három hét alatt.

"Nem adta fel a harcot, és ezzel lenyűgözött mindenkit. Rövid idő alatt több fájdalmat élt át, mint a legtöbb felnőtt. Még gyenge, ám mindig mosolyog. Õ egy csoda" - mondta Joe édesanyja.