Szerencsés akar lenni? Pucolja ki a vécéjét!

Infostart
2007. március 4. 06:45
A szerencse forgandó, de magunkhoz csalogathatjuk, ha tisztán tartjuk a mellékhelyiséget - legalábbis a japánok szerint.

Japán mindig is híres volt tisztaságáról, a jósok szerint azonban ma már nemcsak a higiénia, de a szerencse is azon múlik, csillog-e a vécékagyló és a csempe a lakás legkisebb helyiségében.

"Tartsd tisztán a vécéd, és rád mosolyog a szerencse" - áll annak a könyvsorozatnak a legutóbb megjelent részében, amely tanácsokat tartalmaz arra nézve, hogyan vonzzuk magunkhoz a jó szerencsét a vécékefe és a különböző takarítószerek segítségével.

"Ne csak feltöröld, fényesítsd is ki a padlót. Fontos, hogy légy jó hangulatban, miközben takarítasz" - utasít a kötet.

A könyveket egyébként a buddhista tanítások és a feng shui, a kínai térrendezés szabályai ihlették, a vécé tisztasága és a szerencse kapcsolatát azonban már sok tévéműsor, és jó néhány magazin is boncolgatta.

"Mindig lelkiismeretesen, nap mint nap takarítottam a vécémet. Így könnyű tisztán tartani, és legalább a családom egészsége nem kerül veszélybe" - mondta Yuka Soma, az egyik "vécé-kötet" szerkesztője, aki azonban még mindig várja, hogy a szerencse végre neki kedvezzen.