Kezdjük így az új évet!

Infostart
2007. január 4. 14:59
A január gyakran az ünnepi szezon kiheverésének ideje. Ha nem is teszünk fogadalmat, érdemes néhány változtatást bevezetni mindennapjainkban, hiszen a változatosság gyönyörködtet.
Új esztendő, új ruhatár

Szelektáljunk, hiszen a mondás úgy tartja: ha a ruhát nem hordtad az elmúlt két évben, többé nem is fogod. Így ha olyan darabokat találunk, amitől nincs szívünk megszabadulni, tegyük félre őket egy dobozba, hogy a port és a molyokat távol tartsuk.

Érdemes a ruhatárat rendszerezni is, akár színek, akár ruhatípusok szerint, a szelektálás után, újabb bevásárló-körút előtt pedig jó átgondolni, mire is van igazán szükségünk.

Új ételek

Jót tesz a szervezetnek, ha a karácsonyi "megterhelés" után legalább januárban könnyebb ételeket, több zöldséget, gyümölcsöt és rostot fogyasztunk.

Érdemes odafigyelni arra is, hogy kevesebb zacskós vagy félkész ételt fogyasszunk. Egy kis esti főzőcskézés is beleférhet a szoros napirendbe.

Egy kis spórolás után étterembe is mehetünk, esetleg a barátokkal. Azért nem kell túlzásba vinni az önmegtartóztatást: legalább egy héten egyszer vacsorázzuk azt, amit igazán szeretnénk, még akkor is, ha éppen szalonnához vagy lilahagymás zsíros kenyérre fáj a fogunk.Megújult lakás

A lakás legyen az otthonunk! Kiegyensúlyozottabbak leszünk, ha az otthon melegében pihenhetünk, ezért ha csak lehet, valósítsuk meg elképzeléseinket: dekoráljuk, bútorozzuk be úgy, ahogyan szeretnénk.

Egy jól elhelyezett tükör csodát tud tenni a sötét előszobával, de a színek megválasztására érdemes odafigyelni: egy komorabb árnyalat agyon tudja ütni a helyiség hangulatát. A szobanövények azonban mindenhol jól mutatnak.

Legyen idén még szebb!

Csak óvatosan a sminkkel: itt is érvényes a mondás, hogy a kevesebb néha több. Emellett érdemes odafigyelni arra is, hogy védjük bőrünket a nap káros sugaraitól.

Az új évkezdethez lendületet adhat, ha megváltoztatjuk külsőnket, például új frizurát csináltatunk. Érdemes kísérletezni, hiszen bármikor rátalálhatunk a legideálisabb hajszínre vagy -viseletre.

Azt sem szabad elfelejteni, hogy a valódi szépség belülről fakad: ha nem táplálkozunk megfelelően, szinte mindegy is, mit kenünk magunkra.