Csak útbaigazítást akart kérni, de meglincselték

Infostart
2007. január 2. 08:24
Agyonvertek és felakasztottak egy brit férfit Indiában, mert azt hitték, hogy meg akar erőszakolni egy nőt. A férfi csak útbaigazítást kért.

Stephen Bennett egyhetes túrát tervezett Indiában, utazása azonban brutális módon ért véget: a helybeliek erőszaktevőnek hitték és megölték.

A férfi Mumbaytól (Bombaytől) 100 kilométerre eltévedt, és csupán útbaigazításért kopogott be egy falusi asszonyhoz. A nő nem beszélt angolul, és azt hitte, hogy a nem várt látogató meg akarja erőszakolni, ezért szomszédjához menekült.

Botokkal verték össze


Stephen Bennett, aki az asszony után indult, tizenöt, botokkal felfegyverkezett helybelivel találta magát szemben, akik agyonverték, majd holttestét a dzsungelbe hurcolták, és felakasztották.

Az esetet vizsgáló rendőr szerint, mivel a falusiak egyike sem értett angolul, azt hitték, hogy a brit férfi meg akarja támadni az asszonyt. Négy férfit már letartóztattak az ügyben.

Stephen Bennett nem az első, akit a környéken meglincseltek: két éve a Discovery Channelnek dolgozó két külföldit találtak holtan a térségben.