Frontális támadás a csontsovány modellek ellen

Infostart
2006. december 11. 09:08
Az utóbbi hónapok tragédiái nyomán egyre többen lépnek fel napjaink kórosan sovány nőideálja ellen, amelyet sokmillió serdülőkorban lévő lány tart követendő példaképnek. Legutóbb a Titanic és a Doctor Who sztárjai, Kate Winslet és Billie Piper emelték fel szavukat.

A korábban Oscar-díjra is jelölt színésznő elképesztően zavarónak minősítette a trendet, míg Billie Piper az undorító kifejezést használta.

A tiltakozási hullám azután erősödött fel, hogy novemberben egy anorexiában szenvedő brazil modell, a 21 éves Ana Carolina Reston halt meg, míg augusztusban egy uruguay-i pályatársa, a 22 éves Luisiel Ramos hunyt el szívinfarktusban, miután több napig nem evett.

A 31 éves Kate Winslet kijelentette: nem tűr meg egyetlen olyan magazint sem otthonában, amely túl sovány sztárok képeit tartalmazza, mert ez károsan hatna hatéves kislánya fejlődésére.

A 24 éves Billie Piper, aki korábban anorexiában szenvedett, azt mondta: aggódik a tizenéves lányokért, akik úgy szeretnének kinézni, mint Victoria Beckham.

"A 13 éves húgom csodálatosan néz ki, mégis aggódik az alakjáért. Posh-t (Victoria Beckham) szereti, úgy akar kinézni, mint ő. Hiába mondtam neki, hogy Shakira is nagyon szexi, ragaszkodik az ideáljához" - tette hozzá az énekesnő.