Amikor a hörcsögök embert esznek

Infostart
2006. április 18. 23:32
Születőben van az első olyan számítógépes játék, amelyet a gazdik háziállataikkal együtt élvezhetnek. Már ha élvezetnek lehet nevezni, amikor az ember egy óriáshörcsög elől menekül. A "Mice Arena" című játékban ugyanis a játékosnak egy valódi élő hörcsögöt kell kicseleznie.

A hörcsögöt egy terráriumba teszik, amelyben infravörös szenzorok érzékelik mozgását, miközben egy automata szerkezet által mozgatott csalit üldöz. A valós hörcsög mozgását a számítógépen egy virtuális, emberevő hörcsögszörny utánozza, amely egy virtuális emberi figurát üldöz.

Az emberi játékosnak az a feladata, hogy életben maradjon. A játék akkor ér véget, ha a hörcsög megeszi az embert, vagy ha az embernek sikerül egy bizonyos ideig életben maradnia.

A játék a szingapúri Nanyang Technológiai Egyetem egyik laborja és az új művészeti és építészeti formákat kutató Emerging Art and Architecture Research Group közös fejlesztése.

A szoftver már kész, jelenleg a hörcsög csaliját és a terráriumi terepet kontrolláló szerkezeten dolgoznak, illetve azt próbálják elérni, hogy a játékban a hörcsög és gazdája egyenlő eséllyel indulhasson.

A fejlesztők szerint a játék jó lehetőséget ad majd arra, hogy a gazdik akkor is foglalkozzanak háziállatukkal, ha elutaznak otthonról. A játékot ugyanis interneten keresztül is lehet majd játszani.

A fejlesztők azt remélik, hogy idén novemberre már elkészül az első működő prototípus.