Jön a tevetejcsoki!

Infostart
2006. március 29. 04:35
Hamarosan újfajta édesség kerül a boltok polcaira: a tevetejből készült csokoládé. Bár elsőként az Egyesült Arab Emirátusok lakói kóstolhatják meg az alacsony zsrtartalmú tevetejből készülő csemegét, minden bizonnyal Magyarországon sem kell túl sokat várniuk a kísérletező kedvű édesszájúaknak. A tevetejcsoki ugyanis osztrák találmány.

A tevetejből készült csokoládét az a Hochleitner csokoládékészítő cég fejlesztette ki, amely korábban már piacra dobott juhtejcsokoládét is. A bécsi központú cég legújabb különlegességéhez a tevetej és a pénz is az Egyesült Arab Emirátusokból jön, az utóbbi magától a királyi családtól.

A tevetej por formában érkezik Ausztriába, ahol elkészítik a nyers csokoládét. Majd az egész visszakerül a sivatag közepére egy csokoládégyárba, ahol a végső simításokat végzik.

Georg Hochleitner, a cég vezetője szerint a tevetej jó alternatívája a tehéntejnek, hiszen alacsonyabb a zsírtartalma és édesebb is.

Az új csokoládé, amely ősszel kerül az arab boltok polcaira, a sivatagi hűvös szél után az Al Nassma nevet kapta. Arról, hogy milyen néven kerül majd később az uniós üzletekbe, egyelőre nem érkeztek hírek.