Nyitókép: MTI Fotó: Mohai Balázs

Leállás jön a Telekomnál

Infostart
2024. október 21. 06:12
Az informatikai rendszerek tervezett karbantartása miatt a Magyar Telekom több szolgáltatása is szünetelni fog közel egy napig, az ügyfélszolgálaton is hosszabb lesz a várakozási idő.

A karbantartás 2024. október 22-én, kedden 22 órától október 23-a, szerda 18 óráig tart majd - írja közleményében a telekommunikációs vállalat.

Ezen időtartam alatt nem lesz elérhető

  • a Telekom alkalmazás,
  • a Telekom fiók,
  • a telekom.hu,
  • és az Üzleti önkiszolgáló portál sem.

A lakosság a 1414-es, az üzleti partnerek a 1400-ás telefonszámon léphetnek kapcsolatba az ügyfélszolgálattal, de a várakozási idő várhatóan hosszabb lesz az átlagosnál.

Az informatikai rendszerek ütemezett karbantartása mobil- és otthoni szolgáltatások működését nem érinti, a Telekom ügyfelei a mobil díjcsomagjukban foglaltak szerint tudnak majd telefonálni és mobilnetezni, valamint az otthoni szolgáltatások: az otthoni (vezetékes) telefon, internet és a TV szolgáltatás is működni fog.

A Mobil Vásárlás alkalmazás (autópálya matrica, parkolás, lottó stb.) és roaming szolgáltatások szintén a megszokott módon működnek, azonban havi díjas ügyfeleink a mobilvásárlási egyenlegüket nem tudják feltölteni a leállás alatt.

A havidíjas mobil és Domino ügyfeleink a karbantartás ideje alatt a hazai, EU-s és EU-n kívüli netbővítőket az érintett mobil hívószámon SMS-ben, a kívánt adatcsomag kódjának beírásával bekapcsolhatják belföldről és roaming helyzetben egyaránt (a legnépszerűbb netbővítők SMS kódjait előzetesen, valamint a leállás alatt folyamatosan kommunikálja az előfizetők felé online felületén a Telekom).

A Domino ügyfelek, amennyiben egyenlegüket online felületeinken szeretnék feltölteni, azt szintén még a leállás előtt tegyék meg, valamint, ha az éves adategyeztetésük határideje ekkor járna le, azt végezzék el időben.