Nyitókép: MTI/Lakatos Péter

Gyertyagyújtás az elhunyt magyar politikusra emlékezve

Infostart
2024. október 20. 11:00
Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára és Szilágyi Péter a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkára is gyertyát gyújtott Potápi Árpád János emlékére a Várkert Bazár épülete előtt.

Ahogy arról az Infostarton is beszámoltunk 57 éves korában elhunyt Potápi Árpád János országgyűlési képviselő.

“Potápi Árpád János elvesztése felfoghatatlan tragédia nemcsak családja és szerettei, de az egész magyar nemzet számára. Október 17-én, amikor váratlanul itt hagyott minket, az egyetemes magyarság elvesztett valamit. Egy olyan tartóoszlopot, amelyet valószínűleg sohasem lehet majd pótolni” – emlékezett meg róla a Nemzetpolitikai Államtitkárság.

A politikus csütörtökön, otthonában, a futópadon lett rosszul. Hiába érkezett a segítség, életét nem tudták megmenteni, szívinfarktusban halt meg. Szeptember 5-én, az államtitkár öccse is hasonló körülmények közt halt meg.

Az államtitkár fia a közösségi oldalán azt írt:. “Drága Édesapám! Annyi mindent kéne még elmondanom, s, ha nem teszem, talán már nem is lesz rá alkalom.” Sok mindent tudnék írni, de azt hiszem, hogy kettőnk kapcsolatát úgy tudnám kifejezni, hogy: Köszönöm, hogy a legjobb Édesapa, és példakép voltál számomra. Üdv, Szerető Fiad”