Nyitókép: MTI/Mónus Márton

Ismét rekordnyeremény gyűlt össze az Ötöslottón

Infostart
2024. október 16. 14:14
Közel hét hónapja nem született telitalálatos szelvény az Ötöslottón, így mostanra 6,525 milliárd forintra hízott a jackpot Magyarország legismertebb lottójátékán. Ez az összeg minden idők legnagyobb nyereménye az Ötöslottó elmúlt 67 éve alatt.

Harminchárom hete nem született telitalálatos szelvény az Ötöslottón, és bár ez korántsem a leghosszabb halmozódás a játék történetében, mégis rekordnyereményt kínál a játékosoknak, minden idők legnagyobb Ötöslottó nyereményét, 6 milliárd 525 millió forintot - írja sajtóközleményében a Szerencsejáték Zrt.

A társaság stratégiai igazgatója azt mondta: "A jackpot utoljára idén februárban volt hasonlóan magas, de a mostani nyeremény még azt is meghaladja." Uszkay-Boiskó Sándor hozzátette:

"Utoljára negyedévszázaddal ezelőtt fordult elő olyan, hogy egy éven belül kétszer volt TOP1 nyeremény az Ötöslottón. A hatalmas összeg miatt az elmúlt hetekben jelentősen megnőtt a kereslet, és azt látjuk, hogy azok a játékosok is szívesen teszik meg kedvenc számaikat, akik ritkán vásárolnak számsorsjátékot."

Az Ötöslottó nemcsak a legismertebb, de a legszélesebb körben játszott szerencsejáték is. A Szerencsejáték Zrt. felmérése szerint a lakosság 98 százaléka ismeri, és a 18 éven felüliek több mint 50 százaléka rendszeresen lottózik. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a lottózók többsége szeret saját számokkal játszani, és sokan hagyományból a számukra fontos dátumok számait jelölik meg.

Különleges együttállásnak tekinthető az is, hogy nemcsak az Ötös, hanem a Hatoslottó is milliárdos nyereményt kínál, miután 10 hete nem született telitalálatos szelvény. Utoljára idén augusztus 11-én találta el egy szerencsés nyertes, mind a hat számot helyesen. Ezen a héten a megnyerhető összeg 1,275 milliárd forint.

A nyeremény halmozódására egyébként mind az Ötös-, mind a Hatoslottó esetében 52 hét áll rendelkezésre, ezután a főnyeremény nem növekszik tovább. Ha az utolsó sorsoláson sincs telitalálatos szelvény, akkor a főnyeremény a részvételi szabályzat alapján a többi nyertes között kerül felosztásra.