Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

MSZP-s alpolgármestert javasol Kőbányán a Fidesz is, a Momentum ugyancsak nehezményezi

Infostart
2024. október 3. 09:15
Kőbánya kormánypárti többségű kerületvezetése az MSZP-s Somlyódy Csabát javasolja alpolgármesternek, StelmerDalma Momentumos képviselő szerint viszont pont őmiatta nem voltak hajlandóak együtt indulni a választáson a szocialistákkal, mert szerintük régóta egyértelmű, hogy a Fidesz és az MSZP összejátszik.

Stemler Diána, a Momentum kőbányai képviselője a közösségi oldalán számolt be arról, hogy a fideszes többségű kerületvezetés MSZP-s alpolgármester kinevezését javasolja a testületnek - írja az Index. A képviselő bejegyzése szerint a Momentum a 2024-es választásokon nem indult együtt Kőbányán az óbaloldallal, ennek pedig a legfontosabb oka az MSZP-s Somlyódy Csaba volt.

A Momentum többször is kérte a partnereket, hogy Somlyódy Csaba ne legyen rajta a közös listán, mivel a szocialista politikusról régóta tudják, hogy együttműködik a Fidesszel

- írja a lap. Stelmer Diána úgy fogalmaz bejegyzésében, hogy:

"Erre a mai napon konkrét bizonyítékot is kaptunk: megkaptam a kőbányai önkormányzat alakuló ülésének meghívóját, amiben benne van, hogy a fideszes polgármester felkérte helyettesének a helyi MSZP vezetőjét. Ízlelgessük: a fideszes többségű kerületvezetés MSZP-s alpolgármester kinevezését javasolja a testületnek. Egy fideszes polgármester, három fideszes alpolgármester és egy MSZP-s alpolgármester egy olyan testületben, ahol a Fidesznek többsége van."

A kerületi képviselő szerint az a legérdekesebb az egészben, hogy a júniusban tartott választások után nincs rá szüksége a Fidesznek, hogy a működőképessége megőrzése érdekében bárkivel is együttműködjön. Stelmer Diána szerint ebből fakadóan Somlyódy Csaba kinevezésének nem lehet más az oka, mint hogy annyira meg van elégedve a Fidesz a kollaboráns MSZP-vel, hogy alpolgármesteri helyet kap az a politikus, akinek a nevét már több kétes üggyel hozta összefüggésbe a sajtó az elmúlt évtizedekben - írják.

Stelmer Diána azt is hangsúlyozta, hogy most itt a lehetőség a DK-nak is, hogy elhatárolódjon a "kollaboráns" MSZP-től, és ne szavazza meg Somlyódy Csabát alpolgármesternek.

A képviselő nyílt levelet is megfogalmazott a párt országos és helyi elnökségének, valamint a képviselőknek: