Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Szentkirályi Alexandra: a Fidesz nem szavazza meg Vitézy Dávidot főpolgármester-helyettesnek

Infostart
2024. szeptember 28. 19:04
A Fidesz fővárosi elnöke és leendő frakcióvezetője ismét árulással vádolta Vitézy Dávidot, Karácsony Gergely feladatának nevezte, hogy megteremtse a a város vezetéséhez szükséges többséget, és azt mondta: nem pályáznak semmilyen pozcióra. Szerinte a budapestieket a városvezetés magára hagyta.

A Fidesz nem jelöl senkit a fővárosi pozíciókra és nem is fognak megszavazni senkit, akit a Karácsony Gergely, illetve Magyar Péter mögött álló pártok támogatnak - jelentette ki a párt fővárosi elnöke a Magyar Nemzetnek adott interjúban. Szentkirályi Alexandra hangsúlyozta, hogy Vitézy Dávid sem számíthat a támogatásukra.

“Nem azért tettem egy lépést hátra és a budapestiek, a fideszes szavazók nem azért húzták rá júniusban az X-et, hogy Vitézy Dávid Karácsony Gergely helyettesét váltsa le. Vitézy Dávid azt ígérte, hogy Karácsony Gergelyt akarja leváltani. Ehhez képest, ami most történik, az a saját választóinak és ezen belül a jobboldali választóknak a durva arculcsapása és elárulása” – mondta Szentkirályi Alexandra.

Mint mondta, a főpolgármester feladata, hogy olyan helyettest jelöljön, aki mögött a közgyűlés fel tud sorakozni, ehhez a többségük is megvan, tehát meg kell oldaniuk ezt a feladatot.

Szentkirályi Alexandra szerint a budapestieket a városvezetés magukra hagyta, az ügyeikkel nem foglalkozik senki, ezt az is bizonyítja, hogy Karácsony Gergely a legtöbb szavazatot kapó frakciót, vagyis a Fideszt egyetlenegyszer sem keresett meg a választás óta.

Az egyik legfontosabb megoldandó feladatnak a hajléktalanok ügyét nevezte, amiben radikális változtatást tart szükségesnek. A fővárosi közlekedés problémáját pedig úgy kezelné, hogy a kötöttpályás közlekedést kivinné a városhatárig, ahol P+R parkolókat építene.

Szentkirályi Alexandra kijelentette, hogy az olimpia ügyében semmilyen megállapodás nincs a kormány és a főváros között.