Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Orbán Balázs: ha valakit megbántottam, akkor ezért elnézést kérek

Infostart
2024. szeptember 27. 15:16
„Nem állt szándékomban félreérthetően fogalmazni 1956 ügyében. Hiba volt részemről, és ha ezzel valakit megbántottam, akkor ezért elnézést kérek” – írta legújabb posztjában Orbán Balázs. A miniszterelnök politikai igazgatója posztjához csatolta dédnagyapja és nagyanyja dokumentumait, akik a szovjetek elleni küzdelemben haltak meg, illetve lettek bebörtönözve.

„Nem állt szándékomban félreérthetően fogalmazni 1956 ügyében. Hiba volt részemről, és ha ezzel valakit megbántottam, akkor ezért elnézést kérek” – írta legújabb posztjában Orbán Balázs. A miniszterelnök politikai igazgatója szerdán arról beszélt egy interjúban, hogy „pont 56-ból kiindulva mi valószínűleg nem csináltuk volna azt, amit Zelenszkij elnök csinált 2,5 évvel ezelőtt, mert felelőtlenség, mert látszik, hogy belevitte egy háborús védekezésbe az országát, ennyi ember halt meg, ennyi területet vesztett.” A mondatból nagy vihar keveredett, még Orbán Viktor is beszélt az ügyről a péntek reggeli rádióinterjújában, szerinte Orbán Balázs az interjúban félreérthetően fogalmazott, amit ebben az összefüggésben hibának nevezett.

Orbán Balázs egy korábbi posztjában azzal védekezett, hogy félreértették a szavait, ráadásul „a politikában sajnos igen gyakori, hogy megpróbálják az ember szavait kiforgatni”, majd pénteken két dokumentumot tett ki a Facebook-oldalára, amelyek azt bizonyítják, hogy az egyik dédapja életét adta a szovjetek elleni küzdelemben, egy nagyanyját pedig bebörtönözték „a kommunista rendszer koncepciós pereinek” egyikében.

Orbán Balázs szerint nekik kell megfelelnie, nem pedig azoknak, "akik a kommunista utódpártban ülnek ma is, nem azoknak, akik lovasrohamot vezényeltek ellenünk 2006. október 23-án, nem azoknak, akiket külföldről fizetnek, és nem azoknak, akik csak a nőkkel szemben keménykednek".

A miniszterelnök politikai igazgatója megismételte Orbán Viktor reggeli kijelentését: "Megerősítem, hogy ha szükség lesz rá, én ott leszek fegyverrel a kezemben a Corvin köznél."