Nyitókép: Facebook/Országos Meteorológiai Szolgálat

Daruval mentik a zebegényi hajójegypénztárt

Infostart / InfoRádió - Herczeg Zsolt
2024. szeptember 18. 11:54
Zebegényben már több házat homokzsákokkal kellett körbevenni, Nyíregyházáról tűzoltók érkeztek segíteni, illetve váci diákok.

Zebegényben egyszerre 50 ember dolgozik az árvízi védelemben.

Ferenczy Ernő alpolgármester az InfoRádió helyszíni tudósítójának elmondta, a 12-es útnál meg kellett tisztítani a patak átereszét 60 folyóméter hosszan az árvízvédelmi elöntések megakadályozása érdekében.

A munkában a Gödöllő-Vác térségi környezetvédelmi vízgazdálkodási társulat dolgozói is részt vettek.

A zebegényi Ország úton (ez a 12-es út) és Napraforgó utcában 13 házat homokzsákokkal kellett körbevenni, Nyíregyházáról érkeztek tűzoltók erre a munkára, mellettük váci technikumi diákok segítenek a part mentén.

A Malom-patak bal partján a Hétlyukú hídnál 60 folyóméteren 2 sorral megnövelték a védmű magasságát, de kiderült szerdára, hogy ez nem elég, további 12 köbméter homok érkezett, és szükségessé vált 10-20 további önkéntes bevetése.

Megerősítették a szennyvíztisztító telep védelmét is, a Mahart zebegényi jegypénztárát pedig daruval emelték át a felső parkolóba.

Három nagy hatásfokú szivattyú is érkezett ide, mivel emelkedik a talajvíz szintje.

A Vidám Hódok Zebegény Település Önkéntes Mentőcsoportja is részt vesz a védekezés munkálataiban, ugyanígy a nagymarosi önkéntes tűzoltók is.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
ÁRVÍZ - ZEBEGÉNY - Herczeg Zsolt
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást