Nyitókép: Magyar Péter / Facebook

Árvíz - Magyar Péter arra kéri Orbán Viktort, hogy ne Strasbourgba, hanem a gátra menjen

Infostart
2024. szeptember 15. 14:48
A Tisza Párt vezetője és több tucat szimpatizánsai munkába álltak a Duna partján, a pártelnök szerint katasztrófavédelem, honvédség, rendőrség sehol. A DK is kiadta a maga közleményét.

"Minden idők egyik legnagyobb árhulláma" miatt Magyar Péter és a Tisza Párt szimpatizánsai Neszmélyre és Dunaalmásra utaztak, hogy segítsenek civileknek az árvízi védekezésben.

Ennek kapcsán a pártelnök arra kéri Orbán Viktort, hogy szerdai, Strasbourgban esedékes meghallgatását mondja le, halassza el az esedékes vitát, és irányítsa személyesen az árvízi védekezést, hisz "a hajóskapitánynak ilyenkor a parancsnoki hídon van a helye".

"A jövő héten nem a vitának, hanem a nemzeti összefogásnak van itt az ideje" - írta a Facebookon a pártvezető.

A pártaktivisták vasárnap a neszmélyi vasúti átjáró lezárását végezték el, majd Nyergesújfalura mentek át homokzsákokat tölteni.

"Reggel óta se a katasztrófavédelemmel, se a honvédséggel, se a rendőrséggel nem találkoztunk a gátnál. Csak civilekkel" - zárta képes bejegyzését.

Videoüzenetet is közzétett, amelyben jelezte, megpróbálja átrakatni maga is strasbourgi repülőjegyét, és inkább a gátakon segítene a héten, Leányfalura - ahonnan a kormányszóvivő posztolt az árvízi munkáról - vagy Nagymarosra tart.

Magyar Péter megköszönte a Tisza Szigetek és a sok száz árvízi önkéntes jelentkezését.

Mindenkinek igyekeznek válaszolni és összekötni azokkal a településekkel, ahol a legnagyobb szükség van a segítségre - jelezte.

Nincs jobb, nincs bal, csak magyar! - fogalmazott. A pártelnök kér mindenkit, hogy aki tud, segítsen, mert ez a valaha volt egyik legnagyobb árvíz a Dunán.

Magyar Péter megköszönte azokat az anyagi felajánlásokat is, amelyeket szombat óta kapnak a Legyél a változás! Egyesület számlájára, ebből már több száz homokzsákot vásároltak és még több ezret vesznek a napokban.