Nyitókép: Facebook

Bejegyzésben teszi helyre a vízügy a trágár kommentelőket

Infostart
2024. szeptember 14. 09:05
A víz visszatartásáról is írnak.

Közösségi oldalán teszi helyre a megalázó kommentelőket az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF).

A bejegyzésében köszönetet mondanak az építő jellegű hozzászólóknak, de jelzik, hogy a vízügyes szakembereket pocskondiázó, trágár kifejezésekkel illető hozzászólásokat azonnal törölni fogják.

Arról is írnak, hogy a szemléletváltás a vízügyi ágazatban már jó ideje megtörtént. A vízügyi szakemberek a rendelkezésére álló területeken a lehetőségeikhez képest a legtöbb vizet visszatartják, de nem képesek ezt egyedül megoldani.

"Az előrejelzések szerint ismét nem azokon a területeken fog nagyobb csapadék esni- ezáltal árhullámokat okozni -, ahol a legnagyobb szükség lenne rá, ahol a legnagyobb az idei évi csapadékhiány, vízhiány. A csapadék java elsősorban a nyugati országrész folyóinak vízgyűjtő területét (elsősorban külföldi vízgyűjtő területek) érinti. Dombvidéki területekről lévén szó, a mederben történő tározási lehetőségeink itt még jóval korlátozottabbak" - áll a bejegyzésben.

Hozzáteszik, hogy a Dunán érkező árhullám várhatóan lehetőséget fog adni arra, hogy a szigetközi vízpótló rendszer csatornáit, valamint a Ráckevei-Soroksári-Dunaág és a belőle kiágazó csatornarendszerek vízszinjeit újra a maximális üzemi vízszintre emeljék.