Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Két minisztérium vezetése is átalakul, eredményes volt Nagy Márton és Orbán Viktor egyeztetése

Infostart
2024. szeptember 11. 16:19
A változás érinti az Energiaügyi Minisztériumot és a Nemzetgazdasági Minisztériumot.

Czepek Gábor lesz az Energiaügyi Minisztérium (EM) parlamenti államtitkára szeptember 15-től. Ő eddig a tárca közigazgatási államtitkára volt. Megürülő posztját az eddigi stratégiai ügyekért felelős helyettes államtitkár, Borsos-Papp Natália tölti be - írja a Magyar Közlönyben megjelentek alapján a 24.hu.

Az Energiaügyi Minisztérium közleménye szerint Czepek Gábor 2022 vége óta közigazgatási államtitkár volt a tárcánál, azelőtt pedig a központi közigazgatásban és az ágazatban jelentős állami vállalatok vezetőjeként szerzett komoly tapasztalatot. Márciustól ő lesz a magyar-szlovák energetikai infrastruktúra fejlesztéséért felelős kormánybiztos is.

Borsos-Papp Natália 2007 óta dolgozott különböző minisztériumoknál, jellemzően jogi-közigazgatási területeken - írja a lap. 2024-től volt az EM stratégiai ügyekért felelős helyettes államtitkára, szintén szeptember közepétől veszi át a közigazgatási államtitkári teendőket. Helyét Horváth Kristóf veszi át.

Megjelent a Magyar Közlönyben Sulyok Tamás köztársasági elnök határozata is, miszerint az államfő a miniszterelnök javaslatára megállapította, hogy Fábián Gergely megbízása a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkáraként szeptember 14-től megszűnik, az iparpolitikáért és technológiáért felelős államtitkár lemondott.

Az államfő a kormányfő javaslatára kinevezte a tárca államtitkárának Szabados Richárd Jánost szeptember 15-i hatállyal. Emellett Orbán Viktor miniszterelnök Nagy Márton miniszter javaslatára a tárca helyettes államtitkárává nevezte ki Hunyadi Lászlót.

A Portfolio értesülése szerint Szabados Richárd János vezeti majd fel a KKV-k fejlesztéséért felelős államtitkárságot, melynek létrehozásáról augusztusban egyeztetett Orbán Viktor miniszterelnök és Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter. Utóbbi szerint az új államtitkárság feladata a kapcsolattartás lesz az érdekképviseletekkel, szakmai szervezetekkel, kamarákkal és a vállalkozásokkal.