Nyitókép: A nők versenyének győztese, Kácser Zita (j) és a második helyezett kenyai Jepkosgei Kimutai Hellen a célban a 34. Wizz Air Budapest Félmaratonon a Pázmány Péter sétányon 2019. szeptember 8-án. Kácser Zita 1:14:47-es idővel ért célba. MTI/Balogh Zoltán

Már ma komoly lezárások vannak Budapesten, nem csak a futóverseny miatt

Infostart
2024. szeptember 7. 07:27
Már szombaton megkezdődik a zárás, amely vasárnap kora délutánig fennmarad a Wizz Air futóversenye miatt. A pesti rakpartokat pedig azért zárják le, mert Pozsonyi Pikniket tartanak.

Szombaton és vasárnap futóverseny miatt forgalomkorlátozás lesz Budapesten - közölték a police.hu oldalon.

A tájékoztatás szerint a Wizz Air Budapest Félmaraton miatt szombaton reggel 8 órától este 21 óráig lezárják a Pázmány Péter sétányt a Műegyetem rakpart és a Dombóvári út között.

Ez a Petőfi-híd ás a Rákóczi-híd közötti szakasz.

Piknikelés

A szeptember 7-én kezdődött Pozsonyi Piknik miatt pedig már péntektől, vagyis szeptember 6-tól vasárnapig, azaz szeptember 8-ig parkolási korlátozásokra és forgalomkorlátozásokra kell számítani a fővárosban.

Szeptember 6-án reggel 9 órától 8-án hajnali 2 óráig parkolni, behajtani és várakozni tilos a Pozsonyi Piknik területén. Az ottmaradó autókat elszállíttatják. A korlátozás az Újpesti rakpart környékét érinti a Jászai Mari tér és a Szent István park között - írja a totalcar.hu, amely csatol egy térképet is.