Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Újabb, igen megtévesztő csalás terjed az OTP Bank nevében

Infostart
2024. szeptember 4. 07:05
Ha valaki ilyen e-mailt kap a bank nevében, az jobb, ha egyből törli is, ahelyett, hogy bármilyen adatot megadna vagy bármit letöltene.

Újabb internetes csalás van terjedőben, ami ismét az OTP Bank nevében igyekszik átverni a gyanútlan felhasználókat, egy elég hitelesnek tűnő e-mail formájában - írja a 24.hu.

A levél küldői az OTP Bank alkalmazotjának adják ki magukat, emellett valódinak tűnő, @otpbank.hu végződésű, de valójában hamis e-mail címet használva.

Ráadásul a levélben sokszor létező, valóban a banknál dolgozó munkatársak adatait tüntetik fel. Mint írják, fontos tudni, hogy az e-mail csatolmánya tartalmaz egy tömörített mappát (Törölt fizetési megbízás.tar), amiben egy kártékony fájl található, ami képes ellopni a felhasználó számítógépen tárolt adatait, például mentett felhasználóneveket és jelszavakat, hitelesítő adatokat.

A levél tárgyában szerepel a fizetési megbízás törlése, a tartalma pedig ez:

"A csatolt fizetési megbízás törölve lett, mert a címzett bankja zárva van. A pénz visszakerül a bankszámlájára."

Emellett megtalálható benne egy 12 jegyű hivatkozási szám is.

Hangsúlyozzák, hogy amennyiben valaki ilyen tárgyú és szövegű e-mailt kap a fiókjába az OTP Bank nevében, semmiképpen se töltse le és nyissa meg a csatolmányt, hanem azonnal törölje az üzenetet.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Újabb, igen megtévesztő csalás terjed az OTP Bank nevében
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást