Nyitókép: majorosl/Getty Images

Felfüggesztettel megúszta a rendőr lefejelését

Infostart / MTI
2024. augusztus 27. 20:28
Egy STOP tábla miatt állították meg.

Hivatalos személy elleni erőszak bűntette és könnyű testi sértés vétségének kísérlete miatt felfüggesztett szabadságvesztésre és pénzbüntetésre ítélt a Makói Járásbíróság egy férfit, aki július közepén lefejelt egy jogszerűen intézkedő rendőrt.

A Központi Nyomozó Főügyészség közölte: a Szegedi Regionális Nyomozó Ügyészség gyorsított eljárásban állította bíróság elé a férfit.

A megállapított tényállás szerint a rendőrök július közepén megállítottak egy gépkocsit, amelynek vezetője a STOP táblát figyelmen kívül hagyta, ezzel szabálysértést követett el egy Csongrád-Csanád vármegyei településen, és intézkedést kezdeményeztek a nő ellen.

Közölték vele, hogy helyszíni bírságot szabnak ki vele szemben, majd adatainak ellenőrzésekor megállapították, hogy a nő el van tiltva a járművezetéstől. Ezért elő akarták állítani a rendőrkapitányságra, de ezt a jármű utasa, egy középkorú férfi meg akarta akadályozni.

A férfi kiabálva, indulatosan megindult a rendőrök felé, megállt közvetlenül az egyikük előtt, akit lefejelt. Ezt követően tovább szidalmazta és fenyegette a rendőröket. A nő végül önként beszállt a szolgálati autóba.

A nyomozó ügyészség gyanúsítottként hallgatta ki a - közlekedési bűncselekmény és erőszakos bűncselekmények miatt korábban már kétszer elítélt -férfit, aki beismerte a cselekmény elkövetését.

Az ügyészség gyorsított eljárásban állította bíróság elé az elkövetőt. Az ügyben a Makói Járásbíróság hivatalos személy elleni erőszak bűntette és könnyű testi sértés vétségének kísérlete miatt 2 év, végrehajtásában 4 év 6 hónap próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre és 450 ezer forint pénzbüntetésre ítélte a férfit.

Az ügyészség az ítéletet tudomásul vette, míg a terhelt és védője enyhítésért jelentett be fellebbezést - olvasható a közleményben. A bűnselekményről készült videó itt található.