Nyitókép: Pixabay

Újraindult a forgalom, de ma már nem áll helyre a rend a dél-balatoni vonalon

Infostart
2024. augusztus 24. 17:45
Jelentős késésekre és járatkimaradásokra figyelmeztet a MÁV. Cserében ingyen utazással "kárpótol".

16:45-kor újraindulhatott a vonatforgalom Szabadbattyán és Kiscséripuszta között, ahol eltört a sín, ezért órákig buszok vitték az utasokat - közölte a MÁV.

A közlemény szerint a dél-balatoni vonalon fokozatosan áll helyre a menetrend, a megváltozott szerelvényfordulók, illetve a vonattorlódások miatt szombat éjfélig továbbra is jelentős késésekre és járatkimaradásokra kell számítani

Kárpótlásként mind a Balaton északi, mind a déli vonalán minden vonaton ingyen lehet utazni szombat este 7 óráig. A pótlóbuszok fél hatig közlekednek, az északi vonalon pedig hatig minden vonat megáll Csajágon.

A fennakadás rengetek utasnak okozott gondot a kánikulai hétvégén, ráadásul ma este van a STRAND Fesztivál Zamárdiban, ahova minden jegy elkelt.

Közben a Fonyód-Miskolc vonalon közlekedő Ezüstpart expressz (15606) várhatóan egy órás késéssel, a 17:18-as G43-as Székesfehérvár-Budapest járat pedig egyáltalán nem közlekedik.

Emellett a Keleti pályaudvarról 14:25-kor Kassára és Sátoraljaújhelyre elindult Hernád-Zemplén IC járműhiba miatt Hatvantól 80 perces késéssel indult, a sátoraljaújhelyi vonatrész pedig csak Miskolcig jutott.