Nyitókép: Prapass Pulsub/Getty Images

Személyre szabott tanszercsomagokat készítenek össze

Infostart / MTI
2024. augusztus 23. 18:53
Rászoruló családoknak nyújt segítséget a tanévkezdéséhez a Magyar Posta és az Ökumenikus Segélyszervezet összefogásával az Iskolakezdés együtt! elnevezésű segélyakció, amelyben idén is 2000 kisgyerek kap új tanszerekből álló, személyre szabott csomagokat.

Másfél héttel a tanévkezdés előtt megkezdődött az új, minőségi tanszerekből álló csomagok összeállítása és az adományok kiszállítása. A kampányhoz csatlakozva több híresség is személyesen segítette a csomagok összeállítását: Wolf Kati, a kampány arca, Kiss Gergely olimpiai bajnok vízilabdázó, Katus Attila sportaerobik világbajnok, Szuromi Tímea Masters világ és Európa-bajnok súlyemelő, illetve Mezei Léda, Balogh Edina és Szabó Erika színésznők.

Az Ökumenikus Segélyszervezet gyermekenként 15 ezer forintból állítja össze a minőségi tanszerekből álló, személyre szabott csomagokat, amelyek tartalmazzák az iskolakezdéshez szükséges alapvető eszközöket. A tanszercsomagok térítésmentes szállításáról idén is a Magyar Posta gondoskodik. A kampány célja túlmutat az oktatási eszközök biztosításán: a szervezők ezen kívül szeretnék felhívni a figyelmet a közösségi összefogásban rejlő erőre is, és ösztönözni a társadalom széles rétegeit, hogy vegyenek részt az esélyteremtő kezdeményezésben.

A Magyar Posta és a segélyszervezet több mint egy évtizedes összefogásának köszönhetően eddig tizenhatezer gyermek kapott támogatást a tanévkezdéshez. Az Iskolakezdés együtt! segélyakcióban a Magyar Posta a pénzadományok gyűjtése mellett térítésmentes logisztikai szolgáltatásokkal is segíti a szervezet munkáját az év végéig.

Gáncs Kristóf, az Ökumenikus Segélyszervezet ügyvezető igazgatója azt mondta, hogy idén is sokan álltak a segélyakció mellé, de továbbra is várják a hívásokat, hogy mind a 2000 gyermeknek tudjanak segíteni a beiskolázásban. "A 1353-as adományvonalat tárcsázók és a segélyszervezet honlapján adományozók mellett köszönetet mondunk az adománygyűjtésben és az Iskolakezdés együtt! segélyakció logisztikájában is óriási segítséget nyújtó Magyar Posta Zrt.-nek. Jó ütemben halad a segélyakció, így minden esély megvan rá, hogy tanévkezdésig az összes csomag eljut a rászoruló magyarországi gyerekekhez" - tette hozzá a segélyszervezet ügyvezető igazgatója.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Gáncs Kristóf, a segélyszervezet ügyvezető igazgatója
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást