Nyitókép: police.hu

Ilyen drámai esettel is ritkán találkoznak a rendőrök

Infostart
2024. augusztus 23. 04:20
Darázscsípésre allergiás sofőr kért segítséget vezetés közben. Az állapota gyorsan romlott.

Kiskőrösről Soltvadkertre tartott szolgálati autójával augusztus 18-án délelőtt két rendőr. Arra lettek figyelmesek, hogy egy velük szemben közlekedő gépjármű sofőrje bekapcsolta az elakadásjelzőjét és az úttest szélére állva legyező kézmozdulatokkal jelezte, hogy segítségre van szüksége - olvasható a beszámoló a police.hu oldalon.

A kiskőrösi járőrök azonnal megfordultak. Az autóból kiszállva a férfi elmondta, hogy egy darázs berepült menet közben és megcsípte a nyakán, ő allergiás a darázs mérgére, de nincs nála a gyógyszere.

Miközben a szolgálati autóba ültették a férfit, jelentették a rendőrség ügyeletére a történteket, majd megkülönböztető jelzéssel elindultak a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház felé. Eközben az ügyeletes felvette a kapcsolatot a mentőkkel, akik Kiskunhalasról indultak el a betegért. A rendőrök folyamatosan tartották a kapcsolatot a mentőszolgálat diszpécserével, aki instrukciókkal látta el őket az elsősegélyről.

A férfi állapota rohamosan romlott, rövid időre az eszméletét is elvesztette.

Szerencsére még Kiskunhalas előtt megérkeztek a mentősök, akik azonnal ellátták. Ezt követően láthatóan javult a férfi állapota, kommunikatívabbá vált. Állapotának stabilizálását követően a mentők a kórházba vitték további kezelésre.

(A nyitókép illusztráció.)