Nyitókép: Stitchik/Getty Images

Nagyot nézhet, aki a Margit hídon szeretne átkelni

Infostart
2024. augusztus 21. 06:42
Folytatódik a kerékpárút felújítása a Margit hídon, emiatt csütörtöktől jövő szerdáig megváltozik a forgalmi rend. Egy ideig csonka útvonalon közlekedik csak a BKK két érintett járata.

A szigeti bejárót ebben az időszakban lezárják a gépjárművek elől, így a Margitszigetet gépjárművel csak az Árpád híd felől lehet majd megközelíteni. A Margit hídon a Pest felől érkező forgalom a szigeti bejáróig továbbra is csak egy forgalmi sávon haladhat - közölte a Budapesti Közlekedési Központ.

Gyalog vagy kerékpárral továbbra is elérhető marad a Margitsziget a Margit híd felől is.

A híd északi oldalán a budai hídfő és a szigeti bejáró között a járdán, a szigeti bejáró és a Jászai Mari tér közötti szakaszon továbbra is a Buda felé vezető külső forgalmi sávban kialakított gyalogos és kerékpáros folyosón keresztül lehet haladni.

A korlátozás érinti a BKK járatait is:

  • a 26-os autóbusz csak a Göncz Árpád városközpont és a Margitsziget - Centenáriumi emlékmű között közlekedik.
  • a 226-os autóbusz ideiglenesen az Óbudai-sziget és a Göncz Árpád városközpont között jár, mindkét irányban érintve a Margitszigeten található Zenélőkút megállóhelyet.

A közlemény szerint a 4-es és a 6-os villamosok a korlátozás ideje alatt is változatlanul megállnak a Margitsziget/Margit híd megállóhelyen, a sziget megközelítését biztosító villamosmegállók a munkálatok ideje alatt is üzemelnek, azok megközelítése folyamatosan biztosított, de a korábban megszokottól eltérő forgalmi rendre kell készülni.

A BKK az utazás megtervezéséhez a BudapestGO alkalmazás használatát ajánlja, amellyel a menetjegy vagy a bérlet is megvásárolható.