Nyitókép: MTI/Vajda János

Veszélyes anyagok - 13 kilométeres füst a hatalmas raktártűz után

Infostart / MTI
2024. augusztus 19. 07:39
Eloltották a tüzet, amely egy sajóbábonyi raktárban ütött ki még vasárnap délután - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

Azt írták, hogy miskolci, kazincbarcikai, diósgyőri és szendrői hivatásos tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával, hat vízsugárral fékezték meg a lángokat. Vízszállítót és munkagépet is bevetettek.

Szilva István polgármester a Facebook-oldalán korábban kiemelte, hogy a Sajóbábony külterületén elhelyezkedő, 900 négyzetméter alapterületű raktár tüze emberéletet nem veszélyeztet.

Az MTI vármegyei tudósítója azt mondta,

a füst a településtől 13 kilométerre található Miskolcról is látható volt.

Az ÉMK Észak-Magyarországi Környezetvédelmi Kft. közleményt adott ki a tűzesetről, amelyben kiemelték, hogy az egyik raktárukban "az üzemeltetési szabályzatnak megfelelően tárolt szilárd és iszapszerű ipari hulladékok feltételezett öngyulladása történt".

Veszélyes anyagok

Korábban arról számoltak be a polgármester, hogy a tűz a Sajóbábonyi Vegyipari Parkban keletkezett, egy cég kezelésében lévő, zárt épületben található raktárban. Közölte, a raktárban található veszélyes anyagok oltását a sajóbábonyi létesítményi tűzoltóság és a vármegyei katasztrófavédelem közösen végzi. A tűz emberéletet nem veszélyeztet.