Nyitókép: Pixabay

Újabb változás várható több magyarországi kórházban

Infostart
2024. augusztus 14. 11:52
Vármegyei, városi és több fővárosi kórház vezetői posztjára írtak ki pályázatot.

Összesen 15 kórház főigazgatói pozíciójára írt ki pályázatot az Országos Kórházi Főigazgatóság, amelynek honlapján július 26-án jelentek meg a vezetői pályázati felhívások – szúrta ki a 24.hu. Az érintett kórházak között három vármegyei és három budapesti is szerepel. Íme a lista azon intézményekről, amelyekben igazgatóváltás várható:

  • A vármegyeiek (úgynevezett irányító) közül a szombathelyi Vas Vármegyei Markusovszky Egyetemi Oktatókórház, az egri Heves Vármegyei Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézet, valamint a kecskeméti Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház számíthat igazgatócserére.
  • A vármegyei kórházakon kívül három fővárosi intézmény igazgatói pozíciójára is pályázni lehet: a Nyírő Gyula Országos Pszichiátriai és Addiktológiai Intézet, a Szent Margit Kórház, illetve a Dr. Manninger Jenő Baleseti Központ is a listán szerepel.
  • Ezeken kívül még kilenc városi kórház igazgatói posztján várható változás: a siófoki, a pápai, az orosházi, a nagyatádi, a mosonmagyaróvári, a mezőtúri, a keszthelyi, a jászberényi és az ajkai kórház élére lehet pályázni.

A Közszolgállás portálon is megjelent kiírások szerint augusztus 25-ig lehet pályázni, az elbírálás határideje október 24., az igazgatói poszt betöltésének kezdő időpontja pedig december 1-je. A főigazgatói pályázatok kiírása és lebonyolítása ütemezetten, több körben valósul meg. A pályázaton az adott intézmény jelenlegi vezetője is részt vehet – olvasható.

A lap megkeresésére a tárca közölte, hogy „az érvényes pályázatot benyújtók részt vesznek a Belügyminisztérium által szervezett komplex vezető-kiválasztási eljárásban, illetve egy szakmai bíráló bizottsági meghallgatáson. A nyertes pályázó személyéről az egészségügyért felelős miniszter jogosult dönteni.”

Tavaly decembertől kezdődően sok helyen felmentették a kórházak igazgatóit; az állások nagy részét azóta betöltötték, most a maradék helyekre keresik az alkalmas szakembereket – tették hozzá.