Nyitókép: Facebook/Vona Gábor

Vona Gábor Gyöngyösön indul a 2026-os parlamenti választáson

Infostart / InfoRádió - Várkonyi Gyula
2024. augusztus 13. 17:24
Vona Gábor a Jobbik egykori és a Második Reformkor Párt jelenlegi elnöke közösségi oldalán jelentette be, hogy 2026-ban országgyűlési képviselőjelöltként indul Heves vármegye 2-es választókerületében.

A 2026-os választás meglátása szerint sorsdöntő lesz, és számára az a tétje ennek a választásnak, hogy tudnak-e kormányt váltani. Mint fogalmazott, "Orbán Viktornak több okból is mennie kell". Egyrészt azért, mert ez a kormány elvette a reményt az emberektől, nem tud biztonságot, sem közbiztonságot adni számukra, ahogy jogbiztonságot és érzelmi biztonságot sem. Szerinte a jelenlegi kormány nem tudja működtetni az államot – erre bizonyítékként az oktatás, az egészségügy, a közlekedés és a gazdaság állapotát hozta fel. Véleménye szerint nem lehet csak a Covidra vagy a háborúra fogni, hogy az emberek megélhetési válságtól szenvednek már jó pár éve, ez a kormány felelőssége is.

"Ebben az időben a kormány az ideje nagy részét teljesen fölösleges külpolitikai kalandokra pazarolja el" – jelentette ki.

Vona Gábor szerint a kormányváltáshoz az egyéni választókerületekben is le kell tudni győzni a Fidesz-KDNP jelöltjeit.

"Meg szeretném nyerni ezt a választókerületet, de nem csatatérként, hanem konszenzust szeretnék teremteni ebben a választókerületben. Mondhatnám úgy is, hogy a változás szövetségét szeretném megteremteni, vagyis mindenkit képviselni kívánok, aki változást szeretne ebben az országban. A programomnak a címe már megvan: Jólét és lendület. Ezen a programon már elkezdtünk dolgozni, de ez a program még íródik, és mindenki be tud kapcsolódni" – magyarázta.

Vona Gábor azt is közölte, hogy vitára hívja Horváth Lászlót, a térség jelenlegi fideszes országgyűlési képviselőjét.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Vona Gábor Gyöngyösön indul a 2026-os parlamenti választáson
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást