Nyitókép: police.hu

A Balatonnál csaptak le a rendőrök – nem volt menekvés, új módszert vetettek be

Infostart
2024. július 23. 04:15
Összehangolt akció és finn módszeres ellenőrzés zajlott a Balaton déli partján, negyvennyolc szabálysértővel szemben léptek fel a rendőrök.

A Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság járőrei szombaton Siófok, Fonyód és Marcali vonzáskörzetének forgalmát ellenőrizték fokozottan – írja a police.hu.

A szabályszegők hatékonyabb kiszűrése érdekében nemcsak civil autókkal, hanem drónokkal is ellenőrizték a közlekedésbiztonság tekintetében legkritikusabb pontokat, valamint finn módszerrel is szondáztattak. Az elsőként Finnországban alkalmazott intézkedés lényege, hogy a kijelölt leállítási helyen az összes arra közlekedő járművezetőt alkoholszondás vizsgálatnak vetik alá. Ha a jármű vezetője nem ittas, úgy azonnal tovább haladhat, míg pozitív eredmény esetén az érintetteket félreállítják, velük szemben eljárás indul.

Az akció ideje alatt a járőrök 311 gépjárművezetőt ellenőriztek, egyetlen sofőrrel szemben sem merült fel az ittasság gyanúja. A rendőröknek kiemelten sebességtúllépés, elsőbbségadási szabályok megsértése, valamint biztonsági öv használatának hiánya miatt összesen 48 esetben kellett intézkedniük. Az ellenőrzést öt járőrautó, három civil gépkocsi, sebességmérő berendezés és drón segítette.