Nyitókép: Pixabay

Újabb útfelújítás kezdődik Budapesten, biciklisávokat is építenek

Infostart / MTI
2024. július 22. 06:52
Hétfőtől aszfaltozási munkák és kerékpársáv létesítése miatt jelentős forgalomkorlátozások lesznek az Ajtósi Dürer sor egy szakaszán; a felújítás nem érinti a BKK járatait - közölte a Budapest Közút Zrt.

A nagyfelületű aszfaltozási munkák kezdődnek a XIV. kerületi Ajtósi Dürer sor Hermina út - Hungária körút közötti szakaszán, valamint felújítják a Hungária körút Thököly út felé vezető oldalán az Ajtósi Dürer sor felé kanyarodó sáv Mimóza utca utáni szakaszát.

A kivitelezés ideje alatt jelentős forgalomkorlátozásra kell készülni, de irányonként egy-egy sáv folyamatosan biztosítva lesz a forgalom számára. Az aszfaltozást követően kerékpársávok létesülnek az Ajtósi Dürer sor Hungária körút - Stefánia út közötti szakaszán.

A kivitelezést várhatóan augusztus 11-én fejezik be.

"Az Ajtósi Dürer soron mintegy 133 méter hosszon, 2535 négyzetméternyi felületen a marást követően kétrétegű aszfaltburkolattal újul meg az útpálya. A kivitelezés ideje alatt több sáv egyidejű lezárására is sor kerül, így a torlódások elkerülése érdekében a csomópont elkerülését, alternatív útvonalak használatát" javasolja a Budapest Közút Zrt.

A felújítás nem érinti a BKK járatait.

Az aszfaltozást követően mindkét irányba kerékpársávokat alakítanak ki. "A kerékpársávok nem csak a nagyfelületű aszfaltozással érintett Hermina út - Hungária körút közti szakaszon létesülnek, hanem felfestésre kerülnek egészen a Stefánia úti csomópontig. Így a tavalyi évben a Dürer park irodaház előtt létesült kerékpáros infrastruktúra folytatásaként a kerékpársávok kiépülnek egészen a Hungária körútig" - olvasható a Budapest Közút Zrt. közleményében.