Nyitókép: fotó: Infostart

Lezártak egy népszerű dunai strandot Budapest közelében

Infostart
2024. július 19. 20:41
Le kellett zárni a dunakeszi szabadstrandot, mert a vízminőség ellenőrzésekor "az egyik biológiai paraméter a megengedett határérték felett volt".

Az önkormányzat közlése szerint "a legutóbbi Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. vízminőség-vizsgáló laboratóriuma által végzett mérés szerint szabadstrandunk vizében az egyik biológiai paraméter a megengedett határérték felett volt."

Ezért átmenetileg nem szabad fürdeni a Dunában Dunakeszinél.

A következő vízmintát szombaton veszik, a vizsgálati eredmények várhatóan hétfőre érkeznek meg, tehát a zárlat hétvégére biztosan szól.

A strand vizével amúgy már korábban is gondok voltak. Az Infostarton is írtunk arról, hogy az NNGYK vízellenőrzése során 6 magyarországi nyílt vízi strand került a kifogásolt kategóriába, ezek között volt már akkor is a dunakeszi Duna-parti strand. Ez azonban a 2023-as évre vonatkozott és idén eddig lehetett fürdeni.

Az NNGYK honlapja szerint egyébként a legutóbbi vízmintát július 9-én vették és arra hivatkozva írják, hogy "a vízminta értékelése: nem megfelelő. Mintavétel dátuma: 2024. 07. 09. Fürdővíz éves minősítése: kifogásolt.