Nyitókép: Pixabay

Több fővárosi kerületben jégeső szakadt, Orosházán beázott a kórház - videók

Infostart
2024. július 17. 21:16
Zivatarhullámok haladtak át Magyarország egyes részein.

Sok munkát adott a tűzoltóknak a viharos időjárás, az intenzív csapadék és az erős szél Pest vármegyében, elsősorban utakra, kerítésekre és vezetékekre dőlt fák, letört ágak eltávolításához kérnek tőlük segítséget.

  • Üllőnél az M0-s autóútra, Dabasnál pedig az 5-ös főútra dőlt egy nagy méretű fa, amelyet a tűzoltók távolítanak el.
  • Veresegyházán, a Hegyalja utcában, a Budapesti utcában és a Találkozók útján is a kidőlt fák miatt kérték a katasztrófavédelem segítségét.
  • A főváros XVII. kerületében, az Ásvány utcába, az Újlak utcába, az Összekötő utcába riasztották a tűzoltókat.

A vármegye és a főváros tűzoltóegységei több helyszínen dolgoznak a károk felszámolásán.

A Budapest Airport arról tájékoztatott, hogy a zivatar miatt a szerda esti Budapestre érkező és innen induló járatok esetében is késésekre lehet számítani.

Mint az Időkép írta, jégeső ömlött Pest több keleti, délkeleti kerületében. Úsztak a borsónyi és meggyméretű jégszemek a felhőszakadásban többek közt Kerepesen, ahol a lezúdult vizet viszont nem mindenhol tudta rögtön elnyelni a csatorna és a kert, ezért néhol villámárvíz alakult ki.

Emellett délen is volt jégeső, Orosházán például beázott a kórház belgyógyászati szárnya, illetve a szakrendelő. A fekvőbetegek épülettömbjének 6. emelete beázott, a folyosón és az egyik kórteremben egy négyzetméteres darabon leszakadt a plafon. Senki nem sérült meg, a kórház dolgozói rövid idő alatt kiürítették az épületszárnyat.

A szakrendelőben az érintett területet takarítani, fertőtleníteni fogják, emiatt csütörtökön más helyen rendel az egyik házi gyermekorvos, ideiglenesen áthelyezik a nőgyógyászati szakrendelést, a védőnői szolgálat pedig nem fogad pácienseket.