Nyitókép: MVM

Két és félmillió ember várt az MVM bejelentésére, vége a leállásnak

Infostart
2024. július 15. 04:32
Kéthetes intenzív migrációs időszakot követően lezárult a hazai energetikai szektorban eddig példa nélküli informatikai átállás, ezzel 2024. július 15-én, hétfő reggel 8 órától minden ügyfél számára megnyílik a teljes körű ügyintézés lehetősége

Az MVM oldalán megjelent közlemény szerint "az E.ON-tól érkezett közel 2,5 millió ügyfél egyetemes villamosenergia-szolgáltatási szerződése változatlan tartalommal érvényben marad. Ugyanakkor az ügyintézéshez a jövőben

új felhasználói azonosító használata szükséges.

Ezek az azonosítók már szerepelnek majd az MVM első, 2024. július végén kibocsátott számláin, illetve az MVM telefonos ügyfélszolgálatának főmenü 4-es pontjában is lekérdezhetők, a korábbi E.ON-számlákon szereplő azonosítók megadásával.

2024. július 15-étől újra teljeskörűen használható az MVM online ügyfélszolgálata és az MVM Next nevű mobilapplikációja is, a legújabb funkciók eléréséhez az app frissítése szükséges.

Azon ügyfelek számára, akik földgázfelhasználóként már regisztráltak az online ügyfélszolgálatra vagy applikációba, automatikusan megjelenik az áramos felhasználási helyük is, amennyiben személyes adataik azonosak áram- és gázszerződéseiken. A regisztrációval még nem rendelkező ügyfelek néhány kattintással, egyszerűen tudnak regisztrálni a korábbi E.ON-os számlájukon szereplő adatokkal.

Az MVM Next júliusi áramszámlája az átállási időszak miatt egyes ügyfeleink esetében a megszokott időpontnál később érkezhet, így ezen számlák fizetési határideje is eltérhet a korábbiaktól. Augusztustól már az új rendszeren beállított feltételek szerint készülnek a számlák, amelyek fizetési határideje néhány nappal eltérhet a korábbiakban megszokottaktól.

Az ügyfélszélszolgálat eléréséhez ide érdemes kattintani.