Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Nagy Zoltán

Víz nélkül maradt a túrázó apa és fia a Börzsönyben, a hegyimentők siettek a segítségükre

Infostart
2024. július 11. 10:59
A 13 éves fiú kezdte nagyon rosszul érezni magát a hőségtől és a vízhiánytól, de szerencsére speciális mentésre végül nem volt szükség.

A hegyimentőket az Ipoly-Völgyi Különleges Mentők diszpécsere, majd az Országos Mentőszolgálat munkatársai is értesítették. A segélykérés szerint egy felnőtt férfi 13 éves fiával túrázik, de nem érzik jól magukat, a fiú pedig kifejezetten rosszul van - írja a Börzsönyi Speciális Mentők beszámolója nyomán az Index.

Az ügyeletes riasztotta a készenlétben lévőket, így két hegyimentő azonnal elindult terepjáróval a Csóványos felé. Eközben az Országos Mentőszolgálat esetkocsija is elindult a Királyrét felé, hogy ott tudja átvenni a bajbajutottakat.

A hegyimentők végül megtalálták a túrázókat, ahol az apa elmondta, Márianosztra felé túráztak Nógrád irányában, ám fia már Égéstető környékén nagyon rosszul volt. A vizük elfogyott, és a napsütötte sziklákon a helyzet csak rosszabb lett.

A hegyimentők ivóvízzel látták el a párost, és tájékoztatták az ügyeletet, hogy nem szükséges speciális mentést végezni. A túrázókat átadták az OMSZ munkatársainak, akik a kivizsgálásuk után megállapították, hogy a fiú hőártalmakat szenvedett. Ezért édesapja kíséretében a váci kórházba vitték, további vizsgálatokra.