Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Pokorni Zoltán: nem kötünk meg további 15 milliárdnyi közbeszerzést, mert gavallérok vagyunk

Infostart
2024. július 10. 12:26
Hegyvidék távozó polgármestere szerint az őt legyőző Kovács Gergely (MKKP) azért nyerte el az emberek szimpátiáját, mert "antipártot" épít, és maga is egy "antipolitikus".

Pokorni Zoltán, a Hegyvidék leköszönő fideszes polgármestere azt mondta az ATV Egyenes beszéd című műsorában: "Nagyjából 15 milliárd forintnyi közbeszerzést kéne-lehetne megkötni, de ezeket nem kötjük meg, mert gavallérok vagyunk, azokat kötjük meg, amik lejárnak szeptember harmincadikán" - írja a 24.hu.

A polgármester azt is hozzátette, hogy azok a szerződések, amiket megkötnek, csak december végéig lesznek érvényesek, hogy a hosszú távú megállapodásokat már az új vezetésű önkormányzat intézhesse.

Június 9-én a Kétfarkú Kutyapárt polgármesterjelöltje, Kovács Gergely elsöprő fölénnyel nyert Budapest XII. kerületében, az önkormányzati testületen is kényelmes többségben lesznek a képviselői. A kerületet egészen 2006 óta vezető Pokorni Zoltán szerint jó kérdés, hogy a mostani választáson miért veszített a Fidesz, szerinte több válasz is van erre, de a tendencia régóta látszott.

A távozó polgármester ezután visszautalt arra, hogy a momentumos Hajnal Miklós is győzni tudott a 2022-es országgyűlési választásokon a fideszes Fürjes Balázs ellen. Szerinte az emberek megelégelték a pártokat, Kovács Gergely pedig egy igazi antipártot épít, úgy is néz ki, mint egy antipolitikus, és a választóknak ez imponált.

Pokorni Zoltán arról, hogy a kerületi bukás mennyire volt köszönhető a kormány és a párt politikájának, nem volt hajlandó nyilatkozni.