Nyitókép: Bahart

Új időszámítás kezdődött a Balatonon - itt vannak a részletek

Infostart / MTI
2024. július 9. 11:09
A sikeres előszezont követően július első hétvégéjével elkezdődött a hajózási főszezon a Balatonon, emiatt több útvonalon is sűríti járatait a Balatoni Hajózási Zrt.

A főszezonban jóval több hajózási lehetőség várja a tóhoz látogatókat - közölte a Bahart. Azokban a kikötőkben, ahol eddig csak hétvégén közlekedtek hajók az előszezonban, már hétköznapokon is lehet hajózni.

Továbbra is rendkívül népszerű az utasok körében a kormány több mint hatmilliárd forintos támogatásából megépített és idén márciusban átadott két-két új katamarán és komp - jelezte a BAHART.

A katamaránok a legforgalmasabb útirányokon, így Fonyód-Badacsony között, valamint a Siófok-Balatonfüred-Tihany útvonalon közlekednek.

A kompok szintén már a nyári menetrendnek megfelelően indulnak: Szántódrévből 7:00 és 23:30 között, Tihanyrévből pedig 7:15 és 23:45 között félóránként, vagy akár gyakrabban is, ha a forgalom és az utasok gyors kiszolgálása igényli. Emellett 15 kikötőből indul sétahajó, 13-ból naplemente sétahajó, 10-ből gyerek-, 9-ből pedig bulihajó.

Veigl Gábor, a BAHART vezérigazgatója közölte, idén is sokan keresik a vállalat hajózási úti céljait, az előszezon végéig már 150 ezerrel többen vették igénybe a BAHART szolgáltatásait, mint az előző évben.

A menetrendi hajókon 158 ezer utas utazott, 61 ezer utas próbálta ki a sétahajókat, ami 38 százalékkal több, mint az előző év azonos időszakában, és már 534 ezer utas használta a kompszolgáltatást, ami 20 százalékkal magasabb a tavalyinál. Ebben az időszakban csaknem 68 ezer kerékpárt szállítottak a BAHART hajói, ami majdnem 40 százalékkal haladja meg az előző évi számot - ismertette a vezérigazgató.

Kedvezményeit is bővítette idén a társaság: a nyári szünetben június 22. és szeptember 1. között a Kajla útlevéllel rendelkező 6-11 éves gyerekek díjmentesen hajózhatnak a BAHART menetrendszerinti, települések közötti járatain.

Június 1-től a menetrendi hajókon jól bevált családi jegytípust terjesztették ki a séta- és gyerekhajós programokra is, a gyermekek számától függetlenül kedvezményes, fix díjjal.

A fogyatékkal élők a kompok mellett ezentúl már a személyhajókon is díjmentesen utazhatnak. A BAHART jegypénztárakban az utasok SZÉP kártyával is fizethetnek, a sorban állást pedig elkerülhetik, mert előzetesen is megvásárolhatók a hajójegyek a jegy.bahart.hu oldalon.

A megszokott gyerek- és bulihajókon kívül két újítással is készül idén a BAHART. A szerdánként Siófokról induló esti chill hajó utasai az új katamarán fedélzetén, háttérzene és egy koktél kíséretében élvezhetik a Balaton hullámait, míg a cirkuszkavalkád gyerekhajóval a kicsiknek kedvez a BAHART.

A különleges, cirkuszi gyerekprogrammal Balatonfüredről és Fonyódról futnak ki a hajók péntekenkén.

A főszezonban egy videósorozat is készül, amelyben a BAHART munkatársai mutatják be a társaság történetét, hajóflottáját, jövőképét, innovációit, valamint régi és legújabb hajóit. A sorozatot a BAHART közösségi média felületein láthatják majd az érdeklődők.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hajózási főszezon - Veigl Gábor, a Balatoni Hajózási Zrt. vezérigazgatója
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást