Nyitókép: Varga György

Itt a friss strandtérkép – kutyabarát fürdőhelyek Magyarországon 2024-ben

Infostart
2024. június 23. 09:31
Az idei évben országszerte már 22 kijelölt helyen várják a kutyájukkal strandolni vágyókat.

A hazai kutyatartók számának növekedésével párhuzamosan egyre nagyobb igény mutatkozik a kutyabarát helyek, így a kutyás fürdetőhelyek iránt is. Az idei évben országszerte már 22 kijelölt helyen várják a kutyájukkal strandolni vágyókat. A kutyabaráthelyek.hu strandtérképet és hasznos tippeket állított össze a közös strandoláshoz – írja a Pénzcentrum.

„Örömmel tapasztaljuk, hogy a kutyatartók számára egyre nagyobb jelentőséggel bír a kedvenceikkel együtt töltött minőségi idő. Többségük a nyaralás és a hétvégi kiruccanások során sem szeretne lemondani a négylábú családtag társaságáról, az embereknek fenntartott strandokra azonban nem szabad kutyát bevinni” – mondta Máté Krisztián, a kutyabarathelyek.hu társalapítója.

A kutyabarát fürdetőhelyek iránti megnövekedett igényt jelzi, hogy egyre több strand nyit a kutyás vendégek felé és kér segítséget a kutyás szolgáltatások kialakításához. Alapszabály ilyenkor az, hogy megfelelő távolságot kell tartani az embereket fogadó strandoktól, biztosítani kell a megfelelő hulladékgyűjtést és szükség esetén a vízbe helyezett lejárót.

A minősített kutyabarát helyek kialakítása forgalomnövelő hatású, elősegíti az adott település turizmusát, hiszen az ország hárommillió kutyatartója jelentős volument képvisel a belföldi turizmusban

A kutyás fürdetőhelyeken csak féregtelenített, a megfelelő oltásokkal és chippel ellátott kutya használhatja a vízpartot. Beteg, sérült vagy éppen tüzelő állattal a kutyás strandok nem látogathatók.