Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

„Együtt sírunk, együtt nevetünk” – az egymás ellen induló férj és feleség egyaránt szomorkodhat

Infostart
2024. június 10. 16:04
A rábaközi Árpáson indult a magyar "Mr. és Mrs. Smith", vagyis Ritterwald Zsolt és Gerencsér Nóra, de egyikük sem tudott labdába rúgni az eddigi polgármester mellett. Van még egy szomorkodó jelöltházaspár, de ők úgy szenvedtek vereséget, hogy két szomszédos faluban indultak.

Mint a Kisalföldre hivatkozva az Infostart megírta, Árpáson a polgármesteri székért egymás ellen indult egy férj és egy feleség, az egyaránt független Ritterwald Zsolt és neje, Ritterwaldné Gerencsér Eleonóra.

A rábaközi faluban vasárnap azonban mindketten szomorúan hajthatták álomra a fejüket közös otthonukban, ugyanis mindketten vereséget szenvedtek a települést korábban is vezető Szabóné Kovács Alice-tól, aki a voksok 83,45 százalékát szerezte meg, szám szerint 121-et. A házaspár közösen sem jutott 24 szavazat fölé.

Volt még egy házaspár, amely tagjai egyformán elindultak az önkormányzati választáson, de Hajós Szabolcs Bősárkányban, felesége, Hajós Melinda a szomszédos Maglócán mérette meg magát. Hajós Szabolcs 57 szavazatot szerezve maradt alul, míg az asszony ennél is kevesebbet, 14-et szerzett, igaz, ő ezzel a voksok ötödét "hazavitte", míg férje szavazatszáma csak 4,8 százaléknyit nyomott a latban.

A fóti család

A fóti illetőségű Szilágyi család mert nagyot álmodni, tagjai közül hárman is elindultak, egyikük polgármesternek, ketten helyi képviselőnek, de egyikük sem ért révbe, a fentiekhez hasonlóan az eredménylista végén zártak:

  • Szilágyi Attila polgármesterjelölt (Mi Hazánk): 4,76 százalék, 51 szavazat
  • Szilágyi Melinda képviselőjelölt (Mi Hazánk): 03-as választókerület - 5,89 százalék, 68 szavazat
  • Szilágyi Dániel Buda képviselőjelölt (Mi Hazánk): 04-es választókerület - 5,43 százalék, 58 szavazat