Nyitókép: MTI/Ujvári Sándor

Megyei jogú városok: sok papírforma, és még éles verseny három helyen is

Infostart
2024. június 9. 21:48
Több megyei jogú városban már eldőlni látszik a polgármesteri szék sorsa, de vannak még kiélezett csaták.

Később újabb cikkben számolunk be a megyei jogú városok állásáról.

Több megyei jogú városban már eldőlni látszik az eredmény, Szegeden Botka László, az Összefogás Szegedért jelöltje a szavazatok negyedének összeszámolása után 69 százalékon áll, míg Fülöp László, a Fidesz- KDNP jelöltje 24 százalékon.

Hódmezővásárhelyen Márki-Zay Péter a Mindenki Magyarországa jelöltje nyert. Békéscsabán Szarvas Péter a Hajrá Békéscsaba jelöltje óriási előnnyel vezet Bodóczi Istvánnal szemben.

Zalaegerszegen Balaicz Zoltán a Fidesz-KDNP jelöltje lesz a befutó, Debrecen pedig Papp László kormánypárti polgármester előnye sem tűnik behozhatónak.

Kaposváron Szita Károly előnye is tetemes, és Veszprémben is szinte végeredménynek vehető a Fidesz-KDNP jelöltjének, Porga Gyulának a győzelme.

Dunaújvárosban maradhat az ellenzéki polgármester, Pintér Tamás 40 százalékos előnnyel vezet. Egerben viszont elveszíti a polgármesteri posztot Mirkóczki Ádám, várhatóan a fideszes Vágner Ákos veheti át a város vezetését.

Érden marad a baloldali polgármester, Csőzik László félidőben csaknem harmincszázalékos előnnyel vezet. Pécsen is újrázhat az ellenzéki városvezető: Péterffy Attila vezet 38 százalékos feldolgozottságnál, és Szombathelyen is Nemény András, valamint Tatabányán Szücsné Posztovics Ilona is.

Miskolcon lehetett tudni, hogy új polgármester lesz, és őt minden bizonnyal Tóth-Szántai Józsefnek (Fidesz-KDNP) fogják hívni.

Győrben viszont még bármi lehetséges, itt Dézsi Csaba András a Fidesz-KDNP jelöltje, Pintér Bence a TSZV-LMP-Zöldek-Momentum jelöltje és Borkai Zsolt fej-fej mellett halad.

Szintén éles még a verseny Nagykanizsán, ahol a baloldali jelölt, Horváth Jácint 46 százalékkal vezet a kormánypárti Balogh László előtt 45 százalékos feldolgozottságnál.

Szintén meglepetést hozhat Szolnok, ahol az "örökös" kormánypárti polgármester, Szalay Ferenc 54 százalékos feldolgozottságnál három százalékkal kihívója, Győrfi Mihály mögött áll.