Nyitókép: MTI/Hegedüs Róbert

Magyar Péter: bármilyen eredményt is érünk el, az világraszóló lesz

Infostart / InfoRádió - Sipos Ildikó
2024. június 9. 20:33
Nincs minimumelvárása a Tisza Párt elnökének arról, hogy milyen eredménnyel lenne elégedett a választáson, de a párt finanszírozásának kérdéseiről beszélt Magyar Péter az eredményváró helyszínén

Nincsenek tippjeim, szerintem két-három óra múlva mindenki látni fogja, hogy milyen eredményt érünk el – mondta Magyar Péter a Tisza Párt választási eredményváróján az InfoRádió helyszíni tudósítójának kérdésére. A párt alelnöke azt kérte, mindenki vegye figyelembe, hogy a Tisza Párt "egy másfél hónapos párt, 19 tagja van, nulla forint állami pénzből gazdálkodik", és közölte, pár ezer önkéntes segítette a munkájukat, és mind ingyen dolgoztak.

"Két hónapos a közösségünk, és így bármilyen eredményt is érünk el, az valószínűleg világraszóló lesz, és annyira biztosan elég lesz, hogy kiderül a magyar emberek számára, a fideszesek és a nem fideszesek számára is, hogy a Tisza Párt lesz a valós, egyetlen kihívója a NER-nek, amely 2026-ban legkésőbb le fogja váltani ezt a kormányt" – jelentette ki a párt fővárosi és EP-listavezetője.

Magyar Péter beszélt a pártja finanszírozásáról is, azt állította,, hogy több ezren vállalták azt, hogy havi, rendszeres átutalással segítik a pártját. "Nagyon büszkék vagyunk erre, hiába támadott meg minket a propaganda emiatt is, mi nem kértünk és nem kaptunk eddig állami finanszírozást, sem külföldi finanszírozást, sem dollárt, sem rubelt" – mondta, és hozzátette, szeretné, ha a mostani kampány finanszírozását is vizsgálná majd az Állami Számvevőszék, mert érdekes lenne, hogy "honnan van az a sok milliárd forint, amit elégetett a Fidesz".

Azt ígérte, hogy a kampánytámogatásokról részletesen elszámol a párt, nyilvánosságra hozza a tömegrendezvények költségvetését, ebben szeretne a Tisza Párt újító lenni. "Köszönjük az eddigi támogatást, már sok millió forint érkezett. Nem mikroadományokból, ahogy a propaganda szokta mondani, nem gyűjtünk ládikákba pénzt, csak átutalással tudnak transzparensen és átlátható módon támogatni" – mondta Magyar Péter.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Magyar Péter
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást