Nyitókép: BKK

Nagyüzem volt az ellenőröknél, olcsón megúszták a bliccelők

Infostart / MTI
2024. május 15. 14:31
Több mint hetvenezer utast ellenőriztek.

Bliccelés elleni kampányt tartott a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) kedden: 71 121 utast ellenőriztek, közülük 3225-nek nem volt jegye, de a jegyellenőrök senkit nem büntettek meg - közölte a társaság. Azt írták: kivételesen senkit nem pótdíjaztak, hanem "I love BKK" feliratú matricával vagy kitűzővel ajándékozták meg az utasokat.

A közlekedési cég azt reméli, hogy az akció ráirányította a figyelmet az utaskoordinátorok és a jegyellenőrök munkájának fontosságára, illetve arra, hogy a közösségi közlekedési szolgáltatás árát mindenkinek meg kell fizetnie.

Emlékeztettek arra, hogy a diákok bérletvásárlás esetén napi 31 forint 50 fillérért utazhatnak, a teljes árú bérletet vásárlók pedig napi 298 forint 30 fillérért. Ezért az árért korlátanul lehet utazni Budapesten egy-egy napon, összesen 2300 járművön.

Közölték azt is, a legutóbbi, ezer ember megkérdezésével készített ügyfélelégedettségi felmérésükből az derült ki, hogy a közösségi közlekedők 91 százaléka saját bevallása szerint érvényes jeggyel vagy bérlettel utazik a BKK járatain, és tízből heten úgy gondolják, hogy a közösségi közlekedés ára arányban áll a szolgáltatás minőségével.

A szabályosan utazók aránya minimális javulást mutat a társaság korábbi felméréséhez képest - tették hozzá. Érvényes jegy vagy bérlet nélkül saját bevallása szerint a közösségi közlekedők 9 százaléka utazik, közülük a legtöbb alkalommal a legfiatalabbak (18-29 évesek) és a 40-49 évesek bliccelnek - áll a közleményben.