Nyitókép: NanoStockk/Getty Images

Életét vesztette egy kisfiú Porcsalmán, rendőrségi vizsgálat indult

Infostart
2024. február 28. 19:47
Meghalt egy egyéves kisfiú Porcsalmán azt követően, hogy szülei orvoshoz vitték, mert hasmenése volt és sokat hányt. Onnan egy kúp felírása után hazaengedték, másnapra azonban rosszabbul lett, elvitték a háziorvoshoz, aki bár mindent megtett, az egyéves fiú elhunyt.

Az ATV riportja szerint a gyereket a Mátészalkai Kórházban működő, de az intézménytől már független ügyeletre vitték a szülők vasárnap. A kisfiú sokat hányt és hasmenése is volt. Este érkeztek a mátészalkai rendelőbe, ahol beszámolójuk szerint nagyon gyorsan lezajlott a vizsgálat.

„Bevitte a feleségem, két perc volt az egész és már jött is kifele, meg se vizsgálta az orvos a gyereket. Megnyomkodta a hasát, meg a légzését nézte meg. Azt mondta, hogy minden rendben van, nincsen kiszáradva” – nyilatkozta az édesapa.

Az orvos a hányás ellen kúpot írt fel, majd a kisfiúval a szülők hazamentek Porcsalmára. A gyereket másnap az orvosi rendelőben már újra kellett éleszteni, és mentőhelikoptert is hívtak a gyerekhez, de az életét már nem tudták megmenteni – olvasható.

A kisfiú halálának pontos okát a boncolás fogja megállapítani. Az ATV a rendőrségtől azt az információt kapta, hogy vizsgálják a kisgyerek halálának körülményeit. A csatorna kereste a család porcsalmai háziorvosát is, de ő a boncolás eredményéig nem tud mit mondani. A mátészalkai ügyeletet működtető mentőszolgálattól az ügyben egyelőre nem érkezett reakció.