Nyitókép: Mihádák Zoltán

Leégett és megsemmisült egy kertészet a fővárosban – képek

Infostart
2024. február 7. 06:26
A fővárosi hivatásos tűzoltók nagy erőkkel vonultak a helyszínre, és a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett dolgoztak.

Kigyulladt és teljes terjedelmében égett szerdára virradóan egy nagyjából tízezer négyzetméteres kertészet Budapest XXIII. kerületében, Soroksáron – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a honlapján.

Budapest, 2024. február 7. Tűzoltók dolgoznak egy teljes terjedelmében lángokban álló, nagyjából tízezer négyzetméteres kertészet oltásán Budapest XXIII. kerületében, Soroksáron a Meddőhányó utcában. MTI/Mihádák Zoltán

A fővárosi hivatásos tűzoltók nagy erőkkel vonultak a helyszínre, és a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett dolgoztak. A tűzoltásban hetven tűzoltó huszonegy tűzoltó gépjárművel vett részt.

Később azt írták, hogy már kisebb fellángolások és beégések vannak Budapest a Meddőhányó utcai kertészetben, ahol tűz ütött ki egy tízezer négyzetméter alapterületű kertészetben.

Szinte megsemmisült a tűz következtében egy mintegy ötezer négyzetméteres, könnyűszerkezetes, lemez oldalfalú, csarnokszerű épület, amelyben nagy mennyiségű kertészeti felszerelés volt.

Budapest, 2024. február 7. MTI/Mihádák Zoltán

A fővárosi hivatásos és a dél-pesti önkéntes tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett fékezték meg a lángokat. A munkálatokat a dél-pesti önkéntes tűzoltók is segítették.

A tűz a szomszédos létesítményeket is közvetlenül veszélyeztette, de a többméteres lángok továbbterjedését a tűzoltók megakadályozták – közölte a katasztrófavédelem szerda délelőtt.

A tűz keletkezésének körülményeit tűzvizsgálati eljárás keretén belül vizsgálják.