Nyitókép: Drazen_/Getty Images

Ismét óriásit alakított a MÁV, és mára is jut egy 130 perces késés

Infostart / MTI
2023. december 3. 16:18
230 percet késett a Sopronba tartó vonat.

230 perc késéssel ért a vonat Budapestről Sopronba december 1-jén. A Telex egy olvasója írt a kalandos utazásról. Beszámolója alapján Tatabányára még gond nélkül beérkeztek a vonatpótló buszok, ahol az utasok felszálltak a vonatra, ami Sopronig vitte volna őket. Nem sokkal később a MÁV jelezte az utasainak, hogy Tatán meghibásodott a biztosítóberendezés, ezért mégsem tudnak elindulni a vonattal.

Miután Tatabányán újabb pótlóbuszra szálltak, az az alig 7 km-re lévő Vértesszőlősön, az állomás közelében megsérült.

Nemsokára érkezett a helyszínre, egy "vonatpótló autóbuszt pótló vonatpótló autóbusz", de a sofőr nem tudta a megállókat, így a menetidő igen jelentősen megnőtt. Almásfüzitőre ugyan megérkeztek, de a Győr felé menő InterCity már elment. Maradt a hideg váróterem, majd egy óra után megjött a G10-es gyorsított személyvonat. Ezzel jutottak el Győrbe, majd Sopronba.

A mai nap híre, hogy a szlovák vasúttársaság előrejelzése szerint a Brno felől érkező, Szobról 15:38-kor Budapestre továbbinduló Metropolitan EuroCity (EC 277) 130 perces késéssel várható a szobi határállomásra, ezért csak Vácig közlekedik. Az utasai - a vonat tényleges érkezésétől függően - az S70-es, Z70-es vonattal utazhatnak tovább Budapest felé - írja a Mávinform.

A Nyugati pályaudvarról Prágába 17:29-kor induló Metropolitan EuroCity (EC 270) csak Váctól közlekedik. Odáig az utasok a Nyugati pályaudvarról 17:45-kor induló S70-es vonattal (2486) utazhatnak. Vácon biztosítják az átszállást az EC-re.