Nyitókép: Pxhere

A főváros átveszi a MET és az Oltalom egyesület hajléktalanellátásban dolgozóit

Infostart / MTI
2023. október 25. 15:50
A főváros novembertől átveszi a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség (MET) és az Oltalom Karitatív Egyesület hajléktalanellátásban dolgozó munkavállalóit - közölte Szaniszló Sándor, a Demokratikus Koalíció (DK) fővárosi frakcióvezetője, XVIII. kerületi polgármester a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülése előtt.

A politikus a sajtótájékoztatón arról beszélt, a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség és az Oltalom Karitatív Egyesület hosszú évek óta végez karitatív, szociális tevékenységet, amely nélkül Budapest szociális ellátása nem lenne teljes. Hozzátette: a MET egyházi státuszának megvonása óta többmilliárd forint támogatást nem kapott meg az egyház, ami állítása szerint a magyar kormány felelőssége.

Ezért a Fővárosi Közgyűlés szerdán úgy fog dönteni, hogy novembertől átveszi a MET és az egyesület hajléktalanellátó intézményének dolgozóit - közölte. Emellett felhívással fordultak a polgármesterekhez, hogy egyszeri, hárommillió forintos támogatással járuljanak hozzá az októberi munkabérhez és közterheihez, a DK polgármesterei pedig elsőként csatlakoznak a kezdeményezéshez.

Szaniszló Sándor elmondta azt is,

a fővárosi fenntartású utak felújítására nincs pénz, ezért a XVIII. kerület tavaly átvett a fővárostól három kilométernyi szakaszt az Üllői úton, hogy felújítsa.

Jelezte: a felújítási munkák két hónappal a tervezettnél korábban és hárommilliárd forinttal olcsóbban befejeződik. A politikus szólt arról is, hogy a jövőben további útszakaszokat fognak átvenni a fővárostól, még akkor is, ha - mint mondta - az "padlássöpréssel felérő akció".

Bősz Anett DK-s főpolgármester-helyettes arról beszélt a sajtótájékoztatón, hogy a kormány a neki nem tetsző egyházakat, szervezeteket, önkormányzatokat bünteti, és ezzel a polgárokat is bünteti.

Mint mondta, az önkormányzati választások után a kormány eldöntötte, nem engedi az ellenzéki vezetésű önkormányzatoknak, hogy bebizonyítsák, milyen lehet az az ország, amit demokratikusan vezetnek. Szerinte "ha az önkormányzatoknak színe van a kormány szemében, akkor az embereknek is", de ilyen megkülönböztetést nem tehet meg egy európai kormány sem. Hozzátette: a főváros és a DK vezette önkormányzatok azonban a forráshiányos állapotban is méltóképpen vezetve az önkormányzatokat, erőn felül teljesítve álláspontja szerint azt mutatják meg, milyen lenne az az ország, amit Dobrev Klára szociáldemokrata kormánya vezet.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
A főváros átveszi a MET és az Oltalom egyesület hajléktalanellátásban dolgozóit
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást