Nyitókép: Karácsony Gergely/Facebook

Esőparkos helyszínnel indul "harcba" Budapest

Infostart / MTI
2023. szeptember 7. 21:19
A Pünkösdfürdő Park nyerte az Európa Zöld Városa Nemzeti díjat.

A Pünkösdfürdő Park nyerte az Európa Zöld Városa Nemzeti díjat, így a Fővárosi Önkormányzat és a Főkert közös projektjét nevezi Magyarország az október 23-án esedékes brüsszeli nemzetközi megmérettetésre, a Green Cities Europe versenybe - közölte Karácsony Gergely főpolgármester Facebook-oldalán.

Bejegyzése szerint a Pünkösdfürdő Park az egyik olyan fejlesztés, amelyet a tervezéstől a megvalósításig a jelenlegi városvezetés vitt végig.

Itt létesült a főváros "első esőparkja", hatszáz fát, több mint ezer cserjét, évelőt és vadvirágot telepítettünk a területre - írta Karácsony Gergely.

Bardóczi Sándor, Budapest főtájépítésze Facebook-bejegyzése szerint a díjat a Magyar Díszkertészek Szakmaközi Szervezete által delegált szakmai zsűri ítélte oda egyhangú döntéssel. A nemzeti első helyezés egyben azt is jelenti, hogy a Pünkösdfürdő park képviseli idén Magyarországot a brüsszeli európai döntőben, ahol 13 ország legjobbjából történik meg az európai győztes projekt kiválasztása - írta a főtájépítész.