Nyitókép: MTI/Mészáros János

A tervezettnél korábban helyreállhat a vasúti forgalom Kétpónál

Infostart
2023. július 28. 09:55
Magyarország legmodernebb vágányépítő gépe egy időre abba hagyja a Budapest-Belgrád vasútvonal építését, hogy Kétpónál segíthessen a július eleji vonatbalesetben megsérült pályaszakasz helyreállításában.

Hetekkel hamarabb megindulhat a menetrend szerinti vasúti forgalom a Szolnok–Békéscsaba–Lőkösháza vonalon, miután mostantól a V-Híd Zrt. Európa legmodernebb vágányépítő gépe is segít újjáépíteni a vasúti pályát Kétpónál.

A V-Híd Zrt. közleményben tudatta, hogy a cég speciális pályaépítő gépe a Budapest-Belgrád vasútvonal építését elhagyja egy rövid időre, hogy Kétpónál segítsen. A 210 tonnás SMD-80-as pályaépítő gép Európában is kuriózumnak számít, mindössze három ilyen monstrum dolgozik a kontinensen Magyarországon pedig csak egy.

A V-Híd Zrt. vezetője Sárváry István vezérigazgató közölte azt is, hogy az SMD-80-as több száz méter megrongálódott vasúti pályát épít újra Kétpónál. A gép átvezénylésével a munka a tervezettnél jóval hamarabb befejeződhet, az ezzel járó pluszköltségeket pedig magára vállalja a vállalat.