Nyitókép: MTI/Biró István

Úgy lehet, ahogy az 58 év után lemondott magyar polgármester akarta

Infostart
2023. május 11. 14:22
Veresegyház szavazóit jövő vasárnap várják az urnák elő.

Ahogy arról korábban az Infostart is beszámolt, csaknem 58 évnyi szolgálat után, 2023 februárjában távozott Veresegyház polgármesteri székéből Pásztor Béla.

A Pest vármegyei település első embere nem egészségügyi okok miatt döntött a lemondás mellett, hanem mert betöltötte a 85-öt, és mint mondta: „nem szeretné, hogy önmaga és a város számára méltatlan helyzet álljon elő”. Azt is jelezte: nagy szeretettel hagyja el a polgármesterséget. „Olyan helyről távozom, amelyet végtelenül szerettem” – fogalmazott.

Veresegyház megüresedett polgármesteri székének a sorsa 2023. május 21-én, jövő vasárnap dől el, alig egy évvel a 2024-es önkormányzati választások előtt. A poszt legfőbb, pontosabban egyedüli várományosa Cserháti Ferenc független jelölt, a települést jelenleg is irányító alpolgármester, akit egyébként Pásztor Béla is utódjául ajánlott.

A helyzet azért érdekes, mert információink szerint Pásztor Béla, ahogy ígérte teljesen visszavonult és nem a háttérből sem adott tanácsokat utódjának.

Az is figyelemreméltó, hogy bár állítólag volt egy másik induló-jelölt is, de neki nem jött össze az elegendó támogatói aláírás.