Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

A törvényszék nemet mondott a Fudan-népszavazásra

Infostart
2022. december 22. 08:13
Megváltoztatta a választási bizottság jóváhagyó döntését és megtagadta a Fővárosi Törvényszék a Baranyi Krisztina ferencvárosi polgármester által a Fudan-ügyben kezdeményezett helyi népszavazás kérdésének hitelesítését.

Elkaszálta a bíróság Baranyi Krisztina előzőleg jóváhagyott népszavazási kérdését a Fudan-ügyben - írja a hvg.hu. Korábban az Infostart is beszámolt arról, hogy Baranyi Krisztina polgármester két népszavazásra javasolt kérdést is benyújtott szeptember végén.

  • Az első kérdésben azt firtatnák, hogy mit szólnának a kerületben élők ahhoz, ha a kollégiumokat is tartalmazó Déli Városkapu fejlesztés a nemzetközi pályázaton díjnyertes tervtől eltérő funkcióval és módon valósulna meg.
  • A másodikban arra kérdeznének rá: egyetértenek-e azzal, hogy Ferencváros önkormányzata egyetlen saját tulajdonában lévő ingatlant sem adna át a Fudan Egyetem megépítésére?

Utána hárman is megtámadták ezt. A legfrissebb értesülés szerint a bíróság úgy találta, hogy az előzőleg a helyi választási bizottság által jóváhagyott népszavazási kérdés nem eléggé egyértelmű, így a bíróság megváltoztatta a döntést és megtagadta a referendum kérdésének hitelesítését.